September 29, 2010

Hargai lah

oleh Alice Kyranna

Jika seorang wanita menangis dihadapanmu,itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi.

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu...

Jika kau membiarkannya pergi,dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,hanya jika dia sangat menyayangimu.Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai lelaki,jika seorang wanita pernah menangis keranamu,tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaatkau terperuk terlalu dalam .

Wahai lelaki,jika seorang wanita menangis keranamu,tolong jangan menyia-nyiakannya...Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu...Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKITyang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini?Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..TUTUR katanya merupakan KEBENARAN...SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya...PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..Dia TERHARU, MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya...Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN...Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh LELAKI kerana 1 hal.Bahawa "Betapa BERHARGAnya dia".
Alice Kyranna. Artikel yang cute. hee. thankz alice share ngan ayin. ayin suke artikal ni. hanye yang paham je kot tahu pesal pe ayin suke . ahaha